Rente & Autoleningen

Autolening

Daar staat die dan, de auto van je dromen. Hij is perfect maar je komt net wat geld te kort. Dan is er autofinanciering. Deze financiering, ook wel autolening genoemd, is een krediet waarvan je gedurende de looptijd steeds een maandbedrag plus rente terugbetaalt.

De rente op een autoleningZowel autodealers als kredietverstrekkers kunnen je auto financieren. Deze aanbieders hebben vaak verschillende leningen zoals een algemeen doorlopend krediet, een specifieke autolening en een flexibele financiering passend bij je persoonlijke situatie. De kredietsom kan inclusief verzekering, serviceopties of zelfs all-inclusive zijn, met mogelijkheden om flexibel af te lossen, met slottermijn en noem maar op.

Voordat je een lening afsluit is het dus zaak je goed te oriƫnteren. Bereken eerst hoeveel geld je per maand kunt missen. Onderzoek hoe betrouwbaar financiers zijn en vraag meerdere offertes aan om te vergelijken. Lees altijd de kleine lettertjes en let daarbij goed op extra kosten, verplichtingen, boeteclausules en voorwaarden van speciale financieringsacties. Reken bijvoorbeeld je maandlasten uit na afloop van een actieperiode met laag rentepercentage. Ga nooit een lening aan waarvan de looptijd langer is dan de levensduur van de auto. Zo heb je veel plezier van je auto en de financiering. Let op! Geld lenen kost geld.

Contact opnemen